Hossan kansallispuisto on avattu

Hossan luontopolulla

Hossan kansallispuiston avajaisia vietettiin lauantaina 17.6. yli 4000 ihmisen voimin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi virallisesti Suomi100-juhlavuoden kunniaksi perustetun kansallispuiston. Avajaisten ohjelmassa oli niin Hossan aktiviteettien esittelyä kuin musiikkiesityksiä, tukkilaisten ja rajavartioston näytöksiä, tanssia ja kuvataidetta.

hossanavajaiset_sup

hossanavajaiset_joogataival

hossanavajaiset_100yötäulkona_valokuvanäyttely

Suomen tuorein kansallispuisto tarjoaa runsaan valikoiman ulkoilumahdollisuuksia patikoinnista melontaan ja suppailusta maastopyöräilyyn koko perheelle. Uutta ovat muun muassa merkityt maastopyöräreitit, Julma-Ölkyn riippusilta sekä Muikkupuron ja Lihapyörteen laavun esteettömät reitit.

Hossan retkeilyreittejä kunnostetaan entistä paremmiksi kesän aikana. Työt ovat myöhäisen kevään vuoksi hieman jäljessä suunnitellusta. Parhaillaan kansallispuistossa vaihdetaan uusia opasteita reiteille sekä kunnostetaan polkuja ja taukopaikkoja. Uudistunut luontokeskus palvelee päivittäin klo 9-20 syyskuun loppuun asti.

koskimelontaa kajakilla, Hossanjoki, Hossa, Suomussalmi

Kuva: Hannu Huttu / Suomussalmen kunta

maastopyöräilijät, Muikkupuro, Hossa, Suomussalmi

Kuva: Hannu Huttu / Suomussalmen kunta

hossa_pitkospuut

Kunnan Hossa-hanke jatkuu kevääseen

”Kansallispuistoksi Hossan hengessä” -hankkeessa olemme valmistautuneet tähän kesään jo reilun vuoden verran – tuotteita ja palveluita on hiottu modernin kansallispuiston henkeen sopiviksi ja yhteismarkkinointiin on panostettu. Hossan näkyvyyttä on lisätty sosiaalisessa mediassa ja useat bloggarit ovat vierailleet Hossassa. Tuoreen kansallispuiston halutaan houkuttelevan luontomatkailijoita myös kansainvälisillä markkinoilla, joten englanninkieliseen markkinointiin on panostettu.

Moni alueen yrittäjistä oli Hossan juhlaviikolla ja avajaispäivän juhlallisuuksien keskellä esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Kuluneena keväänä pidetyissä työpajoissa yrittäjät ovat päässeet kehittämään toimintaansa ja verkostoitumaan keskenään. Todellinen koitos on kuitenkin vasta alkamassa, kun juhlat on juhlittu ja sesonki päässyt vauhtiin.

Suomussalmen kunnan Hossa-hanke jatkuu ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka. Palveluita kehitetään edelleen kuluvan sesongin viisastamina, yhteismarkkinointia jatketaan ja sosiaalisen median käyttöä parannetaan entisestä. Hankkeen yrittäjiä on lähdössä syksyllä opintomatkalle skotlantilaiseen Cairngormsin kansallispuistoon, josta odotetaan paljon ideoita Hossan matkailualueen kehittämiseen tulevaisuudessa.

Venla Karkola
projektipäällikkö, Kansallispuistoksi Hossan hengessä

Lue lisää Hossan palveluista ja matkailumahdollisuuksista sekä kansallispuiston reiteistä ja nähtävyyksistä.

Seuraa Hossan kansallispuistoa Facebookissa ja Instagramissa @visithossa sekä hashtageilla #visithossa ja #hossanationalpark.

Hossan yhteistyöblogit:

Teksti: Suvi Koskela ja Venla Karkola. Kuvat: Suvi Koskela ja Hannu Huttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.