Suomussalmi ehdolla Euroopan urheilukaupungiksi

Hallanhiihto 2013, Lentokenttä

Suomussalmi tavoittelee nimitystä vuoden urheilukaupungiksi 2018 ACES Europen Town of Sport -kategoriassa. ACES Europe on voittoa tavoittelematon järjestö, joka palkitsee vuosittain erikokoisia urheilun ja liikunnan edistämisessä kunnostautuneita eurooppalaisia kaupunkeja. Suomussalmi on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen ehdokas.

Valinta nimityksestä tehdään hakemuksen ja ACES:n edustajien arviointivierailun perusteella. Hakemus on jo lähetetty ja arviointivierailun ajankohdaksi sovittu 31.8.–3.9., juuri Marjastuksen MM-kisojen aikaan. Idea ehdokkuudesta tuli kunnanjohtaja Asta Tolosen mukaan europarlamentaarikko Merja Kyllöseltä.

ACES Europen valintaperusteisiin kuuluvat vastuullisuus, elämänlaadun ja terveyden edistäminen liikunnan kautta sekä sosiaalisen tasavertaisuuden huomioiminen. Suomussalmen vahvuuksia ovat kaikille tarjolla oleva luontoliikunta, monipuoliset liikuntapalvelut sekä perinteikkäät urheilutapahtumat, joiden rinnalle syntyy jatkuvasti uusia. Kunnan rahallinen panostus liikuntaan on huomattavaa ja urheilun merkitystä korostetaan kuntastrategiassa. Suomussalmella vallitsee vahva yhdessä tekemisen ja liikunnallisen aktiivisuuden kulttuuri.

frisbeegolf, Jätkänpuisto, Suomussalmi

juoksutytot

Kylpylä Kiannon Kuohut

Kuvat: Suomussalmen kunta / liikuntapalvelut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.