Työttömyys laskussa Suomussalmella

Kainuun ELY-keskuksen ja TE-toimiston raportin mukaan työttömyys on laskenut ja uusien työpaikkojen määrä kasvanut niin koko Kainuussa kuin Suomussalmella. Yhteensä Kainuun alueella oli kesäkuussa työttömiä työnhakijoita lähes tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Suomussalmella työttömien työnhakijoiden määrä laski reilusta 570 henkilöstä alle viiteensataan kesästä 2016 kesäkuuhun 2017. Kausivaihtelusta huolimatta työttömyys on ollut koko alkuvuonna viime vuoden tasoa alempana. TE-toimistoon ilmoitettujen avoimien työpaikkojen määrä Suomussalmella lisääntyi 50% vuoden takaiseen verrattuna, eivätkä luvussa ole mukana yksityisesti ilmoitetut työpaikat.

Työttömien määrä on vähentynyt viime vuoteen verrattuna kaikissa ikäryhmissä ja koulutustasoilla. Pitkäaikaistyöttömyys eli yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski kaikista nopeimmin. Avointen työpaikkojen määrä on kasvanut etenkin palvelu-, myynti- ja asiantuntijatehtävissä.

työttömät suomussalmella kaavio 2016-2017

Lue myös: Suomussalmen Talentti -hanke alkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.