Raatteen maratonilla ennätysmäärä juoksijoita – katso kuvat

raatteenmaraton2017-139

Maratoonarit Outi Rautio (vas.) ja Henna Huttu Raatten portin muistomerkkiä kiertämässä.

Lauantaina 26.8.2017 neljännen kerran järjestetty Raatteen maraton keräsi ennätysmäärän juoksijoita. Moni sanoi valinneensa historiallisilla taistelupaikoilla juostavan maratonin Suomi 100 -vuoden kunniaksi. Haastavalla mutta elämyksellisellä reitillä koettiin päivän aikana huikeita itsensä ylittämisen hetkiä.

Naisten 40-sarjassa maratonilla toiseksi tullut Merja Penttinen osallistui entisen kotikylänsä kisaan kolmannen kerran. ”Tällä kertaa en lähde liian lujaa liikkeelle”, Penttinen kertoi etukäteen taktiikastaan. ”Nyt ei voi vetää liian kovaa, koska ensi viikonloppuna on jo seuraava maraton Nuuksiossa. Lähden hölkkäämään.” Penttisen tytär Lotta juoksi lauantaina elämänsä ensimmäisen puolimaratonin. ”En tiedä, kumman puolesta jännittää enemmän.”

raatteenmaraton2017-59

Merja Penttinen Raatteentiellä.

Jani Kuusela juoksi Raatteen maratonin ensimmäisen kerran. Kaikkiaan tapahtuma oli hänelle kahdeksas maraton. ”Olen käynyt Raatteen portin museolla, ja on kiva nähdä tämä loppukin tiestä”, Kuusela kertoi. Suomi 100 -juhlavuosi sai hänet osallistumaan Raatteen maratonille juuri tänä vuonna. ”Tämä on tärkeä paikka Suomen historiassa ja nyt on oikea hetki nähdä se.”

Myös puolimaratonille osallistunut Tuomo Seppänen kertoi valinneensa Raatteen maratonin Suomi 100 -vuoden takia. ”Hyvä fiilis on lähteä juoksemaan, tähän on valmistauduttu ja tätä on odotettu. Olen täältä kotoisin ja viime vuonna olin katsomassa kisaa”, Seppänen kuvasi tunnelmiaan ennen lähtöä.

raatteenmaraton2017-184

Jani Kuusela lähestymässä maalisuoraa Jätkänpuistossa.

Raskaana pidetyllä reitillä syntyi olosuhteista huolimatta useita henkilökohtaisia ennätyksiä. Kenties tapahtuman ainutlaatuinen ympäristö ja juoksijoiden keskinäinen kannustus siivitti askeleita. ”Sanoinko, ettei minulla ole mitään ennakkofiilistä? Juoksin ennätykseni reitillä, jota ei ole tarkoitettu ennätysten tekoon. Aloitin varovasti, mutta noin 15 kilometrin kohdalla päätin vain antaa mennä”, Kuusela hehkutti juoksuaan maaliintulon jälkeen. Kuusela sijoittui M40-sarjassa kolmanneksi.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen osallistui Raatteen maratonin täysmatkalle ja juoksi N40-sarjan voittoon. ”Tosi hyvin meni, vaikka reitti oli raskas. Tein oman ennätykseni. Raatteentie oli hieno elämys ja järjestelyt toimivat”, Virkkunen kehui tapahtumaa. ”Tulimme tänne opetusministeriön väen ideasta Suomi 100 -hengessä. Tulen ehdottomasti ensi vuonna uudestaan, jos vaan saan tapahtuman sopimaan kalenteriin.”

raatteenmaraton2017-196

Janne Väyrynen (vas.) ja Henna Virkkunen loppukirissä.

”Jaloista alkoi loppua puhti mäissä, ensi talvena pitää käydä enemmän kuntosalilla”, Penttinen kuvasi juoksuaan. ”Aloitin kuitenkin turhan rohkeasti.” Myös maratonin juossut Arto Matilainen kertoi jalkojen joutuneen koville mäkisellä reitillä. ”Alun mäkien jälkeen oikein hyvä reitti. Osallistuin ensimmäistä kertaa päähänpistona Suomi 100 -vuoden takia.”

Ensimmäisestä puolimaratonistaan hienosti toiselle sijalle suoriutunut Lotta Penttinen oli tyytyväinen tapahtumaan: ”Vähän tyhjä fiilis, en osannut etukäteen yhtään arvoida reittiä. Lähdin äidin yllytyksestä, mutta tulisin varmasti uudestaan.” Seppänen kertoi maalissa juoksunsa onnistuneen yli odotusten: ”Äärimmäisen mukava juosta, paransin ennätystäni 12 minuutilla.”

Kaikkien sarjojen tulokset voit katsoa Raatteen maratonin sivuilta.

Kuvia Raatteen maratonilta 2017

Kuvien henkilökohtainen käyttö esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on sallittu. Muusta käytöstä on sovittava erikseen. Kuvia toimitukselliseen käyttöön voi tiedustella suvi.koskela@suomussalmi.fi.

Maratonin lähtö

Raatteen tien varrella

Puolimaratonin lähtö

Raatteen portin muistomerkki (maraton)

Jätkänpuisto (kaikki sarjat)

Maali (kaikki sarjat)

Teksti ja kuvat: Suvi Koskela.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.