Hossan ensimmäinen kesä kansallispuistona vilkas

hossa_kokalmuksen_kierros_pitkospuut

Kulunut kesä Hossan uudessa kansallispuistossa on ollut vauhdikas. Suomen uusin kansallispuisto avattiin Hossaan kesäkuussa ja sen jälkeen ensimmäiseen kesään kansallispuistona lähdettiin intoa täynnä. Kävijät ovat saaneet nauttia Hossan upeista maisemista, kirkkaista vesistä ja uudistetusta puistosta sekä sen palveluista.

Alueen yrittäjille kesä on ollut työntäyteinen. Luontokeskuksella toimiva yrittäjä Timo Korhonen Experience KL Oy:stä kertookin, että asiakasmäärä on tuplaantunut viime vuodesta. Kotimaisten asiakkaiden mielenkiinto on kasvanut, ja elokuussa keskieurooppalaisten matkailijoiden määrä on lisääntynyt. ”Selvästi huomaa, että Hossa on paremmin matkailijoiden tietoisuudessa myös ulkomailla. Useat mediavierailut Hossaan ovat nostaneet alueen tunnettavuutta, ja siinä on tärkeä rooli sekä perinteisellä että sosiaalisella medialla.”

Korhosen mukaan paikallisille tutut hittikohteet ovat erityisen kysyttyjä: ”Värikallio ja Julma Ölkky ovat tänäkin kesänä houkutelleet eniten väkeä.” Yrittäjät satsaavat koko ajan tulevaan. Esimerkiksi kanootteja ja polkupyöriä on vuokrattu paljon, joten kapasiteettia on lisätty tulevaa varten.

COSMO_HOSSA_01

Kuva: Visit Finland / Tobias Meyer

Muutaman viime vuoden aikana myös Metsähallitus on panostanut Hossan retkeilyreittien ja muiden rakenteiden uusimiseen ja parantamiseen. ”Kasvanut kiinnostus Hossaa kohtaan näkyi keväästä alkaen. Avajaiset oli hieno tapahtumat, ja koko kesä heijastanut tätä samaa – Hossa on ollut todella vierailtu paikka” kertoo Metsähallituksen Luontopalveluiden tiedottaja Sini Salmirinne. ”Reittien osalta työt kansallispuistossa on jatkuneet läpi kesän ja jatkuvat edelleen, joten kävijöiltä toivotaan kärsivällisyyttä.”

Yrittäjien kova työ ja Metsähallituksen Luontopalveluiden panostus näkyvät kävijöille palveluiden lisääntymisenä sekä uusittuina reitteinä ja rakenteina kansallispuiston alueella. Värikallion katselulava uusittiin jo edellisenä kesän, ja tänä kesänä Julma Ölkyn ylitse rakennettiin riippusilta, mikä on houkutellut Suomen syvimmälle kanjonijärvelle runsaasti kävijöitä.

hossa_julmaölkky_uusisiltahossa_julmaölkky_puro

Luonnon päivä 26.8.

Suomen luonnon päivää vietettiin kaikissa Suomen kansallispuistoissa lauantaina 26.8.2017 kuorolaulun merkeissä. Hossassa saatiin nauttia kahden kainuulaisen kuoron kauniista esityksistä, kun Huosilammen rannalla esiintyivät Kajaanin mieslaulajat ja Kaukametsän kamarikuoro. Kuoroesitysten jälkeen nautittiin piknikeväitä Huosilammen laavulla. Pieni piristävä sade ei haitannut retkeläisiä, vaan kuorot jatkoivat illallisen lomassa yhteislaululla, johon kaikki illallistajat saivat yhtyä.

hossa_luonnonpäivä_3-2

Teksti: Venla Karkola. Kuvat: Suvi Koskela ja Venla Karkola.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.