Ilkivalta kunnan kiinteistöjä kohtaan lisääntynyt

ilkivalta-1

Kunnan rakennuksia, puistoalueita ja liikennemerkkejä kohtaan tehty ilkivalta on lisääntynyt kirkonkylän ja Jätkänpuiston alueilla kuluneen kesän aikana. Rakennuksia on sotkettu ja ikkunoita rikottu. Esimerkiksi Jätkänpuiston esiintymislavaa on töhritty ja roskattu ja kirkonkylän koulukeskuksella on hajotettu paikkoja.

Ilkivallasta aiheutuu haittaa kaikille kuntalaisille, jotka käyttävät sen kohteeksi joutuneita kiinteistöjä. Siivoamisesta ja korjaamisesta aiheutuu kunnalle vuositasolla 5000–8000 euron kustannukset. Summa on pois muista kunnan tarjoamista palveluista. ”Meidän kaikkien yhteistä omaisuuttahan tässä on rikottu ja sotkettu”, toteaa tekninen johtaja Antti Westersund.

Tarvittaessa kunta on varautunut lisäämään kameravalvontaa ilkivallan ehkäisemiseksi ja tekijöiden kiinnisaamiseksi. Jos ilkivallan tekijät tavoitetaan, kunta vaatii heitä korvaamaan taloudelliset vahingot ja siivoamaan jäljet. ”Toivomme, että myös vanhemmat kiinnittävät huomiota nuorten liikkeisiin kylillä, sillä ilkivallan kohteeksi joutuneet alueet ovat nuorten suosimia ajanviettopaikkoja”, Westersund vetoaa.

ilkivalta-2

2 kommenttia artikkeliin ”Ilkivalta kunnan kiinteistöjä kohtaan lisääntynyt

  1. Voi hyvänen aika,olen kuullut sotkuista tosi lähipiiristä näistä jutuista mut nyt kuva kertoo kaiken että jollain osalla nuorisosta on tosi pahasti asiat vialla.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.