Suomussalmi valittu European Town of Sport 2018 -voittajaksi

hossa_patikoijat_suolla

Luontoliikunta on yksi Suomussalmen vahvuuksia. Kuva: Suomussalmen kunta / Hannu Huttu.

Suomussalmi on saanut historiallisen nimityksen vuoden 2018 eurooppalaiseksi urheilukaupungiksi ACES Europen Town of Sport -kategoriassa. ACES Europe on voittoa tavoittelematon järjestö, joka palkitsee vuosittain erikokoisia urheilun ja liikunnan edistämisessä kunnostautuneita eurooppalaisia kaupunkeja. Suomussalmi on ensimmäinen ACES:n huomionosoituksen saanut kunta Suomessa ja kilpaili alle 25 000 asukkaan kuntien ja kaupunkien kategoriassa.

Suomussalmi on ”erinomainen esimerkki siitä, kuinka urheilun avulla voidaan edistää terveyttä, yhteisöllisyyttä, oppimista ja keskinäistä kunnioitusta”, perustelee ACES Europen puheenjohtaja Gian Francesco Lupattelli valintaa. Suomussalmen kunnan urheilua tukeva politiikka sekä puitteet liikunnan harrastamiselle olivat ACES:n mukaan esimerkilliset.

”Nyt meidän pitkäaikainen työmme urheilun ja hyvinvoinnin eteen saa tunnustusta”, iloitsee kunnanjohtaja Asta Tolonen. ”Tämä on yhtä paljon vapaaehtoisvoimin toimivien järjestöjen kuin kunnan ansiota. Suomussalmella on kymmeniä vuosia panostettu liikuntaan kaikille kohderyhmille, ja tulokset näkyvät terveys- ja hyvinvointimittareissa. Palkinto innostaa meitä kehittämään liikuntapalveluita ja liikuntaan liittyvää matkailua entistä enemmän tulevaisuudessa.”

Palkinnot kaikissa ACES Europen kategorioissa nimityksen saaneille kaupungeille ja kunnille luovutetaan 6.12. Brysselissä pidettävässä gaalassa.

****

Read the article in English (PDF).

Kuntosali_raskas_1

Suomussalmella on hyvin varusteltu kuntosali. Kuva: Suomussalmen kunta.

hallanhiito 2011 1

Hallan hiihto on yksi jokavuotisia urheilutapahtumia. Kuva: Suomussalmen kunta.

kalastavat_lapset kanootissa

Liikuntapalveluita on tarjolla kaiken ikäisille. Kuva: Suomussalmen kunta / Hannu Huttu.

raatteenmaraton2017-223

Muun muassa Raatteen maratonin järjestämisessä järjestöjen panos on korvaamaton – ja urheilijoiden riemu maaliviivalla käsinkoskelteltavaa. Kuva: Suomussalmen kunta.

2 kommenttia artikkeliin ”Suomussalmi valittu European Town of Sport 2018 -voittajaksi

    • Hei! Suomussalmi on virallisesti kunta, ei kaupunki, mutta ACES:n nimitys on ”European Town of Sport”, jonka suora käännös on ”Eurooppalainen urheilukaupunki”. Suomussalmi kilpali alle 25 000 asukkaan pikkukaupunkien kategoriassa, eikä kunta/kaupunki-status tai asukasluku vaikuta valintaan.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.