Korven ilot 6.–8.10 – juhli 150-vuotiasta Suomussalmea

korven_ilot_banneri

vintage_suomussalmi_valokuvanayttely

Hyvät juhlat on tehty mukavasta ohjelmasta, yhdessä olemisesta ja rennosta tunnelmasta, juhlavuutta unohtamatta. Näistä aineksista rakentuu Korven ilot -nimeä kantava Suomussalmen kunnan 150-vuotisjuhlaviikonloppu, jota vietetään 6.–8.10.2017 Suomussalmella. Kaikkiin juhlaviikonlopun tapahtumiin on vapaa pääsy!

Juhlaviikonloppu kopautetaan käyntiin perjantaina 6.10. kunnanvaltuuston yleisölle avoimessa juhlakokouksella Karhulanvaaran koululla. Kokouksessa käsitellään muun muassa kuntastrategian uudistamista, joten katse on vahvasti tulevaisuudessa.

Perjantai-iltana pääkirjaston Galleria Kiepissä avautuva Vintage Suomussalmi-näyttely tuo esille vanhaa Suomussalmea valokuvien kautta. Esillä on Matti Hiltusen, Kaarlo Tauriaisen, Pertti Härkösen, sekä Niilo ja Yrjö Hulkkosen valokuvia. Avajaistilaisuudessa käydään elämänmakuista keskustelua vanhan ajan Suomussalmesta kuvien ja filmimateriaalin johdattelemana. Lisäksi tilaisuudessa luovutetaan vuoden 2017 Harrastajakulttuurirahaston tunnustuspalkinto.

pete_parkkonen_esiintyy_suomussalmella

Kuva: Warner Music

Lauantaina 7.10. on luvassa mukavaa yhdessäoloa, kun kansanjuhla valtaa liikuntahallin. Luvassa on tanssimusiikkia tanssiorkesteri Pohjolan Yön tahtiin ja countryrock-tunnelmointia The Heaterin johdolla. Kansanjuhla huipentuu Pete Parkkosen keikkaan. Jotta kansa jaksaisi juhlia, on Ruukinkankaan koulun ruokalassa ennen juhlaa ilmainen palvilihakeitto- ja kahvitarjoilu 500 ensimmäiselle. Lisäksi lukion yrittäjäkurssin kioski palvelee yleisöä.

Sunnuntai alkaa juhlajumalanpalveluksella ja seppeleen laskulla Suomussalmen kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen siirrytään juhlakahville ja 150-vuotisjuhlaan Karhulanvaaran koululle. Juhlapuheen pitää emerituspiispa Eero Huovinen. Päivän juhlallisuuksiin järjestetään ilmainen linja-autokuljetus Suomussalmen linja-autoasemalta.

Korven ilot 6.–8.10.2017

PERJANTAI 6.10.

klo 14 Valtuuston juhlakokous, Karhulanvaaran koulu

 • Yleisölle avoimessa juhlakokouksessa käsittelyssä Suomussalmen kuntastrategia – kuinka kehitämme kuntaamme tulevaisuudessa?
 • Kakkukahvit tarjolla ennen kokousta.
 • Linja-autokuljetus kunnantalolta klo 13:00 ja 13:30 (tarvittaessa Kirkonkylän Kalevan kautta). Ennakkoilmoittautuminen keskiviikkoon 4.10. mennessä heli.kinnunen@suomussalmi.fi tai puh. 044 777 3161.

klo 17 Vintage Suomussalmi -näyttelyn avajaiset, pääkirjasto

 • Keskustelua vanhasta Suomussalmesta kuvien kautta.
 • Harrastajakulttuurirahaston tunnustuspalkinnon luovutus.
 • Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina 6.–28.10.2017.

LAUANTAI 7.10.

klo 17–19 Palvilihakeittotarjoilu ja kahvit 500 ensimmäiselle, Ruukinkankaan koulu

klo 18–22 Kansanjuhla liikuntahallilla

 • klo 18 Pohjolan Yö soittaa tanssimusiikkia – varaathan mukaan sisäkengät tansseja varten
 • klo 19:15 The Heater
 • klo 21 Pete Parkkonen
 • Lukion yrittäjäkurssin kioski palvelee

SUNNUNTAI 8.10.

Sunnuntain tilaisuuksiin ilmainen linja-autokuljetus Suomussalmen linja-autoasemalta klo 9:30. Linja-auto kulkee asemalta kirkolle, juhlajumalanpalveluksen jälkeen Karhulanvaaran koululle ja sieltä juhlan päätyttyä takaisin linja-autoasemalle.

klo 10 Juhlajumalanpalvelus ja seppeleenlasku sankarihaudoille, Suomussalmen kirkko

klo 11 Kahvitarjoilu, Karhulanvaaran koulu

klo 12 150-vuotisjuhla, Karhulanvaaran koulu

 • Juhlapuhujana emerituspiispa Eero Huovinen.

Muista myös Suomussalmen Samoojien järjestämät 150-vuotisjuhlatanssit liikuntahallilla torstaina 12.10. klo 19–21. Ohjelmassa tanssiesityksiä ja tanssit Suomussalmen harmonikkakerhon tahtiin.

Lataa tulostettava ohjelma PDF-muodossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.