Suomussalmen kunnanhallitus ehdottaa maanvaihtoneuvotteluja Syväjärven alueesta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Säynäjäsuo on suosittua ulkoilualuetta. Arkistokuva (Alpo Rissanen / Suomussalmen kunta).

Suomussalmen kunnanhallitus aikoo tehdä Metsähallitukselle esityksen maanvaihtoa koskevien neuvottelujen käynnistämisestä. Ehdotetussa vaihdossa Säynäjäsuon soidensuojelualueen välittömässä läheisyydessä oleva osa Syväjärven alueesta siirtyisi kunnan omistukseen.

Syväjärven ja Säynäjäsuon alue on suosittu ulkoilukohde Suomussalmen keskustaajaman läheisyydessä. Metsähallitus on päättänyt suojella Syväjärven alueella yhteensä noin 40 hehtaaria 100-vuotiaan Suomen kunniaksi järjestetyn kampanjan puitteissa. Soidensuojelualueen keskelle jäävä Syväjärven särkkäalue on luokiteltu talousmetsäksi, ja Metsähallitus on suunnitellut alueelle metsänhakkuita.

Kunta aikoo ehdottaa, että Metsähallitus luovuttaisi kunnalle suojelualueen välittömässä läheisyydessä olevaa talousmetsää, jotta alueen virkistyskäyttöä voitaisiin edelleen kehittää. Vastineeksi kunta luovuttaisi Metsähallitukselle omistamaansa talousmetsää muulta alueelta. Tarkempaa suunnitelmaa mahdollisesta vaihdettavasta alueesta ei ole tehty.

Juuri valmistuneen kuntastrategian mukaan Suomussalmen visio on olla kansainvälisesti tunnettu luonto-, liikunta ja erämatkailukohde. Kunnan tavoitteena on hyödyntää luontoa kestävästi elinkeinona matkailuun sekä virkistykseen ja hyvinvointiin. Syväjärven alueen kehittäminen luontomatkailu- ja virkistyskohteena tukee kunnan näitä strategisia tavoitteita.

Lisätietoja asiasta antavat:

Kunnanjohtaja Asta Tolonen, puh. 044 777 3344, asta.tolonen@suomussalmi.fi

Tekninen johtaja Antti Westersund, puh. 044 028 4001, antti.westersund@suomussalmi.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.