Alkutalven tapahtumia Suomussalmella

Alkutalven aikana Suomussalmella juhlitaan 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää ja pikkujouluja. Joululaulut soivat ympäri pitäjää ja uudenvuoden aattona ihastellaan perinteistä ilotulitusta.

Kuusessa ollaan – Teatteri Retikan pikkujoulunäytökset 17.11.–17.12.

Teatteri Retikan tonttutyöryhmän käsikirjoittama näytös Kuusessa ollaan on koottu pikkujouluihin sopivista lauluista ja sketseistä. Kyytiä saavat moniääninen kerrostaloelämä, jatkuva tavaran himo, naapurikateus, valeuutiset, valtion liikelaitosuudistukset ja vanhemmuus. Esityksen on ohjannut Ulla Schroderus, musiikista vastaa Renne Karppinen ja koreografioista Liisa Karppinen.

Lue lisää ja katso esityskalenteri Teatteri Retikan sivuilta.

kuusessa_ollaan_teatteri_retikka-1

Kuusessa ollaan -pikkujoulunäytös. Kuva: Teatteri Retikka.

Joulunavaus 24.11.

Suomussalmen joulunavaus järjestetään pe 24.11. klo 18 Ämmänsaaren torilla. Joulunavauksessa Suomussalmen Yrittäjien yhteismarkkinointiryhmä tarjoaa maittavan laktoosittoman joulupuuron rusinasopalla höystettynä. Ohjelmassa mm. joulutervehdyksiä, jouluista musiikkia sekä julkistetaan vuoden kasvattaja. Tontuilta saamiemme tiedustelutietojen perusteella itse joulupukki sekä joulupukin muori tulevat vierailemaan myös joulunavauksessa. Heidät saatat bongata myös samana päivänä asioidessasi suomussalmelaisissa yrityksissä.

Itsenäisyyspäivää juhliltaan 5.–6.12.suomi100 logo

Itsenäisyyspäivän etkoilla Suomussalmen pääkirjastossa tiistaina 5.12. klo 18–20 juhlitaan kirjastokulttuurin kärkimaata ja maailman parhaita lukijoita osana Suomen kirjastoseuran tempausta.  Ohjelmassa yhteislaulua Kajaanin teatteriväen johdolla, The Heaterin musisointia, kirjanäyttely ja murreäänitekokoelman julkaisu. Lukiolaiset järjestävät tilaisuuteen kahvitarjoilun ja narikkapalvelun. Asu itsenäisyyspäivän etkoille on vapaa ja pönötystä vältetään viimeiseen saakka!

Itsenäisyyspäivänä 6.12. Suomussalmen ja Ruhtinansalmen kirkoissa järjestetään juhlajumalanpalvelus klo 10 ja kirkkokahvit. Ennen jumalanpalvelusta Suomussalmen kirkolla lasketaan seppele sankarihaudoille. Päivä jatkuu itsenäisyyspäivän juhlalla Suomussalmen liikuntahallissa klo 12. Juhlan pääohjelmana on Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten Rakkaudentunnustus Isänmaalle -esitys, joka sisältää lauluja, runoja,
kirjeitä ja tarinoita suomussalmelaisten ja suomalaisten naisten elämästä sota-aikana.

rakkaudentunnustus_isanmaalle_3

Rakkaudentunnustus Isänmaalle. Kuva: Juhani Seppänen.

Joululaulut soivat kirkoissa 27.11.–17.12.

Suomussalmen seurakunta järjestää marras-joulukuussa useita joululaulutilaisuuksia Maanantaina 27.11. klo 18 Suomussalmen kirkossa kauden avaa Heikki Koskelon joulukonsertti. Tiistaina 12.12. klo 19 kuullaan Petri Laaksosen Lumivalkeaa-konsertti. Kauneimmat joululaulut soivat joulukuun toisena ja kolmantena viikonloppuna useissa alueen kirkoissa.

Katso koko joulukonserttikauden ohjelma Suomussalmen seurakunnan sivuilta.

HeikkiKoskelo1 .jpg

Heikki Koskelo esiintyy Suomussalmen kirkossa 27.11.. Kuva: Minna Annola / Gramofoni.

Uudenvuoden ilotulitus 31.12.

Sunnuntaina 31.12. klo 19:30 järjestetään perinteinen koko perheen uudenvuoden ilotulitus Ämmänsaaren keskustan tuntumassa. Tapahtuman tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan lisää lähempänä.

Lisää tapahtumia pikkujoulutansseista joulumyyjäisiin löydät Suomussalmen tapahtumakalenterista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.