Hossan metsäjoogaa Saksan TV:ssä

sdr

Kulunut kesä Hossassa on ollut täynnä media- ja matkanjärjestäjävierailuja. Hossa on saanut paljon näkyvyyttä sekä kansainvälisesti että kotimaassa useissa medioissa. Merkittävimpiä kansainvälisiä mediavierailuja ovat olleet muun muassa The Independent, The Guardian, BBC Travel, Suddeutsche Zeitung, San Fransisco Chronichle ja lentoyhtiö Norwegianin asiakaslehti. Lisäksi Hossa on ollut muun muassa bloggarien suosiossa, ja useita videoita Hossasta on julkaistu eri some-kanavissa.

Lokakuussa Hossa sai jälleen mieluisia mediavieraita, kun saksalaisen TV-kanava NDR:n kuvausryhmä saapui kuvaamaan Ostseereport-ohjelmaa. Hyväntuulista matkailuohjelmaa on lähetetty Saksassa kerran kuussa jo 30 vuotta ja sen katsojaluvut ovat parhaimmillaan miljoonan luokkaa. Ohjelmaa juontaa Udo Biss, joka kulkee mielenkiintoisissa paikoissa Itämeren maissa ja tapaa ihmisiä, joiden elämäntarina on kertomisen arvoinen.

Ostseereportin uusin jakso tehtiin kokonaan Suomessa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. TV-ryhmä valitsi Hossasta ohjelmaansa Saija Taivalmäen, jonka yritys Joogataival tarjoaa metsäjoogaa, ekodraamaa, kielikoulutusta ja erilaisia hyvinvointipalveluita. Hossassa saksalaisten oppaana toimi Jussi Väliaho, ja tarvittavia välineitä saatiin kätevästi Luontokeskuksen yritykseltä Experience KL:ltä.

TV-ryhmän vierailun ajankohta lokakuun lopulla aiheutti pieniä ylimääräisiä haasteita kuvausten järjestelyihin. Talvea odottavassa Hossassa veneet ja kanootit oli jo nostettu talviteloille ja ensimmäisenä päivänä ryhmä joutui siirtämään kuvauksia kaatosateen vuoksi. Sää selkeni seuraavaksi päiväksi ja kuvausryhmä sai mainiota materiaalia metsäjoogasta, Muikkupurolta ja Julma-Ölkyltä.

Matkalla Kajaanin lentokentälle ryhmä poikkesi tutustumaan Soivaan Metsään Suomussalmen kylän kupeessa tulevia kuvausmatkoja varten. Kenties jonain päivänä Soiva Metsä saa saman miljoonayleisön kuin Hossa nyt.

Ohjelma on tullut ulos Saksassa ja saksankielisessä Euroopassa 5.11. ja sen voi käydä katsomassa NDR:n sivuilla. Hossan osio alkaa 32 minuutin kohdalta.

Saksalaisen tv-ryhmän vierailun järjesti ”Kansallispuistoksi Hossan hengessä” -hanke. Muita vierailuja kesän aikana ovat järjestäneet muun muassa Idän Taiga ja Metsähallitus yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

cof

Teksti: Venla Karkola. Kuvat: Tarja Peitsaho.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.