Ruthless Raja haastaa hiihtäjän kainuulaisessa erämaassa

ruthless raja hiihtajat.jpg

Jos kaikki tavalliset hiihtotapahtumat on jo nähty ja koettu, toista kertaa helmikuussa 2018 järjestettävä Ruthless Raja tarjoaa taatusti ainutlaatuisia elämyksiä. Uusi hiihto- ja läskipyörätapahtuma vie jopa sadan mailin taipaleelle Kainuun itärajan talviseen erämaaluontoon.

Hiihtäjille valikoimassa on 24, 76 ja 160 kilometrin reitit. Matkaa taitetaan perinteisellä tyylillä. Läskipyörille matkoina on 20 ja 85 kilometriä. Pisin reitti vie Suomussalmen Hossasta Raatteen Portin kautta Kiannon Kuohuihin.

Matkalla on alueita, jossa vuosikausia hiihtelivät vain rajamiehet. Yksi heistä on Raja-hiihdon idean isä Yrjö Puurunen, jonka mielessä ajatus rajahiihtotapahtumasta on ollut 90-luvulta lähtien. ”Itärajan läheisyydessä valoja on harvassa: viidenkymmenen kilometrin välein saattaa yksinäinen valonpilkahdus tulla rajavartioasemalta, muuta siellä ei ole. Se alkoi kiehtoa”, Puurunen tunnelmoi.

Luonnon rauhassa viihtyvä mies halusi tarjota armottoman mutta nautinnollisen elämyksen itärajan läheisyydessä. Ruthless Raja tarjoaa takuuvarmasti haastetta kaikille kestävyyslajien harrastajille. Sää keskitalvella voi olla armoton: toissa talven testihiihdossa sää vaihtui lähdön 20 asteen pakkasesta 10 asteen pakkaseen ja lumimyrskyyn.

Puurunen uskoo, että Ruthless Raja osuu erinomaisesti kestävyysurheilu- ja seikkailukisabuumiin. ”Jos ajatellaan sitä, miten ultrajuoksut kiehtovat, tämäkin vetää puoleensa heitä, jotka haluavat testata itseään. Sellaisia ihmisiä, jotka haluavat kokea välillä tuskankin, mutta myös kokea suorituksen jälkeisen onnistumisen huuman. Kansainvälisiä osallistujia kiinnostaa myös Suomen ja Venäjän välisen rajan läheisyys ja luonnon armoilla oleminen. Ruthless Raja on äärimmäisiä kokemuksia etsiville”, Puurunen sanoo.

Ruthless Raja 3.2.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: ruthlessraja.endurancekainuu.fi

Ruthless rajahiihto, Iivaara

Kuvat: Hannu Huttu / Kainuun Liikunta ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.