Sonnikallio valaistu 150-vuotiaan Suomussalmen kunniaksi

sonnikallion_valot-2

Sonnikalliolle Ämmänsaaresta Haveriseen lähtevän kuntoradan kupeeseen on tehty uusi näyttävä valaistus. Sonnikallio on merkittävä luonnonnähtävyys aivan taajaman keskustassa ulkoilureitin ja hiihtoladun varrella. Hieno luontokohde haluttiin tehdä näkyväksi valaistuksella.

Valaistus toteutettiin syyskesän 2017 aikana Suomussalmen kunnan teknisen toimialan omana työnä osana Suomussalmen kunnan 150- juhlavuotta. Valaistuksen on suunnitellut suomussalmelainen TWAE-North Tecnics Oy ja se käsittää kuusi led-valoa, jotka on suunnattu kallion seinämään. Rakentamiskustannukset ovat noin 22 000 euroa.

Ulkoilureitin varteen rakennettiin samalla kaiteella varustettu näköalapaikka, josta kohdetta voi ihailla. Valaistus on kytketty latuvaloihin, joten se syttyy ja sammuu samalla aikataululla kuin latuvalot.

sonnikallion_valot-1

Kuvat: Suvi Koskela

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.