Suomussalmen kuntastrategian toteuttaminen käynnistyy

Suomussalmen kunnanvaltuusto hyväksyi kuntastrategian juhlakokouksessaan 6.10.2017. Nyt vuorossa on kuntastrategian toteuttaminen.

Kuntastrategiaan on koottu Suomussalmen kunnan yhteinen näkemys siitä, miten kunnan elinvoimaa ja hyvinvointia rakennetaan.  Se ohjaa useiden eri tahojen toimenpiteitä yhteistä päämäärää kohti. Hyvä strategia innostaa ja kertoo myös yhteistyökumppaneillemme, mihin asioihin panostamalla voimme menestyä yhdessä.

Suomussalmen kuntastrategian avainteemoja ovat matkailun ja biotalouden kehittäminen sekä palvelutuotannon uudistaminen asiakaslähtöisesti ja digitaalisuutta hyödyntämällä. Näiden asioiden toteuttamiseksi kunta haluaa tehdä yhteistyötä kansainvälisesti ja yli kuntarajojen.

Kuntastrategian tavoitteet eivät toteudu itsestään, vaan strategia on kunnanvaltuuston työkalu ja johtamisen väline. Suomussalmen uuden strategian tavoitevuosi on 2025.   Pitkäjänteinen ja tavoitteiden mukainen työskentely, sitkeys, usko ja kyky saada aikaan haluamiamme asioita ovat onnistumisen avainsanoja.

Jatkossa kuntastrategia toteutuu talousarvion ja -suunnitelman kautta. Strategiaan sisältyvät valinnat on jo huomioitu vuoden 2018 talousarvion ja -suunnitelman valmistelussa, jossa ne konkretisoituvat toimenpiteiksi ja investoinneiksi.

Kuntastrategian toteutumista vauhditetaan jatkossa sekä kärkihankkeiden että laajoja kehittämiskokonaisuuksia kokoavien ohjelmien avulla.  Yksi kuntastrategian kärkihankekokonaisuus muodostuu kylien kehittämisen ympärille.

Kuntastrategian tavoitteiden toteutumista seurataan parin, kolmen tärkeän seurantamittarin avulla koko valtuustokauden ajan. Niiden avulla nähdään, miten tehdyt toimenpiteet purevat ja luovat toivottua kehitystä.

Lue myös: Matkaoppaamme tulevaisuuteen – Suomussalmen uusi kuntastrategia

Teksti: Eija Väätäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.