European Town of Sport 2018 -palkinto luovutetaan Suomussalmelle itsenäisyyspäivänä

ACES Europen vuoden urheilukaupunkien palkinnot jaetaan 6. joulukuuta klo 17:30 Brysselissä Euroopan parlamentissa. Suomussalmi on saanut historiallisen nimityksen vuoden 2018 eurooppalaiseksi urheilukau-pungiksi Town of Sport -kategoriassa. Tilaisuudessa Suomussalmen kuntaa edustavat kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Moilanen, sivistysjohtaja Sirpa Mikkonen ja lukion rehtori Julia Pohjanoja-Kela.

ACES Europe on voittoa tavoittelematon järjestö, joka palkitsee vuosittain erikokoisia urheilun ja liikunnan edistämisessä kunnostautuneita eurooppalaisia kaupunkeja. Suomussalmi on ensimmäinen ACES:n huo-mionosoituksen saanut kunta Suomessa ja kilpaili alle 25 000 asukkaan kuntien ja kaupunkien kategoriassa.

Suomussalmi on ”erinomainen esimerkki siitä, kuinka urheilun avulla voidaan edistää terveyttä, yhteisölli-syyttä, oppimista ja keskinäistä kunnioitusta”, perustelee ACES Europen puheenjohtaja Gian Francesco Lupattelli valintaa. Suomussalmen kunnan urheilua tukeva politiikka sekä puitteet liikunnan harrastamiselle olivat ACES:n mukaan esimerkilliset.

Lue myös:
Suomussalmi valittu European Town of Sport 2018 -voittajaksi
ACES:n arviointikomitea ihastui Suomussalmeen
Suomussalmi ehdolla Euroopan urheilukaupungiksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.