31.12. paljastettava ympäristötaideteos Ämmänpäre huipentaa juhlavuoden

blur-1869410_1920

ammanpare_havainnekuva.png

Luonnos Ämmänpäre-teoksesta. Piirros: Aleksi Jaakkola.

Suomussalmen kunta on tilannut taiteilija Aleksi Jaakkolalta kunnan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ympäristötaideteoksen. Jätkänpuistoon sijoitettavan Ämmänpäreen alkuperäinen idea syntyi Jaakkolalle vuonna 2014 Aalto-yliopiston Suomussalmella järjestämän Paikanmuisti-työpajajakson aikana. Työskentelyjaksolla kerättiin taiteilijoiden ja taiteen opiskelijoiden ehdotuksia ympäristötaideteoksista Suomussalmen keskustaan.

Ämmänpäre on teräksestä valmistettu pyöreää muotoa jäljittelevä ja varioiva veistos, jossa olennaisena osana ovat Corten-teräksen luonnolliset prosessit ja niiden havainnointi. Teoksesta lähtee kahteen suuntaan valo, joka reagoi ilman kosteuden vaihteluihin ja heijastaviin pintoihin, jolloin valosta tulee näkyvä. Erilaisten sääolosuhteiden vaikutuksesta teos näyttäytyy lähes aina erilaisena. Corten-teräksen pinnan värisävyjen vaihtelut luovat ajan kuluessa teokselle jatkuvuutta.

Ämmänpäre-ympäristötaideteos paljastetaan uudenvuodenaattona 31.12.2017 klo 19:30 Jätkänpuistossa alkavassa tilaisuudessa, jossa taiteilija Aleksi Jaakkola on paikalla kertomassa taideteoksesta tarkemmin. Taideteoksen paljastuksen jälkeen ammutaan uudenvuoden ilotulitus kylpylä Kiannon Kuohujen katolta klo 20 alkaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.