Hossa houkuttelee luontokuvaajia – parhaat kohteet kartoitettu

Willow Grouse in Ruka Kuusamo

Hossan alueelta on kartoitettu kuvauksellisimmat käyntikohteet jokaisen matkailijan reittisuunnittelun avuksi ja kuvausinspiraatiota antamaan. Valokuvaaja Paavo Hamunen on kartoittanut kesällä 2017 Land of National Parks -alueen kansallispuistojen parhaat ja helposti saavutettavat luontokuvauskohteet, jotka on löytyvät Google Mapsista.

”Lisätietoa kuvauskohteista ja kansallispuistojen luontokuvausmahdollisuuksista julkaistaan lähiaikoina luontoon.fi -sivustolla. Luontokuvauskohteet kartoitettiin kansainvälisessä Slow adventure in the Northern Territories – hankkeessa, jossa Metsähallitus on osatoteuttajana”, kertoo matkailun erikoissuunnittelija Paula Aspholm Metsähallitukselta.

Kuvauskohteiden kartoitus liittyy Land of National Parks -alueeseen, johon kuuluvat Hossan lisäksi Oulangan, Riisitunturin ja Syötteen kansallispuistot. Land of National Parks -konsepti on kehitetty kansallispuistomatkailun markkinointia varten, ja siihen liittyen ollaan kehittämässä myös alueiden yhteistoimintaa ja -markkinointia.

Golden Eagles in Kuusamo

Minustako luontokuvaaja?

Luontokuvausta työkseen tekevä ja opastava Olli Lamminsalo on kuvannut pohjoista luontoa jo usean vuoden ajan. Lamminsalon omat lempikuvauskohteet eivät ole helpoimmasta päästä – lintujen kuvaaminen vaatii nopeaa reagointia ja hyvää luonnon- ja lajientuntemusta. Lamminsalon yritys on Kuusamo Nature Photography, joka nimensä mukaisesti toimii pääasiassa Kuusamossa, mutta myös laajemmalla alueella – missä vain on mahdollista päästä luontoon ja nähdä eläimiä.

Lamminsalo oli kertomassa luontokuvauksesta Hossa+ -hankkeen teemapäivässä, joka pidettiin marraskuussa. ”Luontokuvauksen aloittaminen ei vaadi mahdottomia, kännykkäkameralla pääsee jo hyvin alkuun”, Lamminsalo kertoo. Myös yrityksille Lamminsalolla on antaa hyviä vinkkejä: ”Luontokuvauksen voisi helposti liittää usean ohjelmapalveluyrityksen tarjontaan tai olemassa oleviin palveluihin.”

Song Trush laulurastas_2 Kuusamo

Myös esimerkiksi majoitusyrittäjä voi saada helposti ja edullisesti luontokuvauksesta lisäarvoa omalle yritykselleen. ”Oman yrityksen pihalle voi vaikka tehdä lyhyen reitin, jonka varrella on muutama lintulauta ja niiden takana hyvä tausta. Alkuun pääsee jo yhdellä lintulaudalla. Lintulauta kannattaa rakentaa niin, että kerrallaan vain yksi lintu pääsee syömään, jolloin muut muodostavat ’jonon’ lähipuihin. Syömään jonottavat linnut ovat helppoja ja houkuttelevia kuvattavia”, Lamminsalo vinkkaa. Lintujen ruokinnassa on syytä muistaa se, että linnuille on annettava ruokaa koko talven läpi.

Suomen tuorein kansallispuisto houkuttaa kokenutta luontokuvausyrittäjää: ”Hossa on minulle vielä tuntematon, mutta erittäin kiinnostava, kohde.” Lamminsalo suunnittelee jo reissuja Hossan suuntaan, ja niissä hyvänä apuna on Land of National Parks -konseptin Top 10 -lista.

Kuukkeli marraskuun valoissa Kuusamo Oulanka 2017

Tämän jutun kuvituksena on käytetty Olli Lamminsalon ottamia lintukuvia. Lisätietoa Lamminsalon yrityksestä, sekä lisää upeita luontokuvia löydät:

Kuusamo Nature Photography
Facebook: KuusamoNaturePhotography
Instagram: @kuusamonaturephotography

Kuvat: Olli Lamminsalo. Teksti: Venla Karkola.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.