Nuorisovaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran

Suomussalmen nuorisovaltuusto aloitti toimintansa pitämällä ensimmäisen nuorten ja luottamushenkilöiden yhteisen  kokouksensa 30.11.2017. Kunnanhallitus on nimennyt nuorisovaltuustoon 16 nuorta sekä 4 luottamushenkilöä. Ensimmäisessä kokouksessa työstettiin nuorisovaltuuston sääntöjä sekä järjestäydyttiin.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Petri Pesonen, varapuheenjohtajaksi Taneli Korvuo, sihteeriksi Joakim Lesonen, varasihteeriksi Joonas Jokiperä sekä tiedottajiksi Sini Riekki ja Milla Veteläinen.  Nuorisovaltuuston päätti perustaa oman hallituksen, johon kuuluvat puheenjohtaja, varapuhjeenjohtaja, sihteeri, varasihteeri, tiedottajat ja tarpeen mukaan muusta toiminnasta vastaavat henkilöt. Hallituksen tehtävä on suunnitella ja ylläpitää nuorisovaltuuston toimintaa sekä valmistella kokoukset.

Nuorisovaltuusto on Suomussalmen kunnassa asuvien 11–21 vuotiaiden nuorten vaikuttamis- ja yhteistyöryhmä. Nuorisovaltuuston tehtävänä on lisätä ja parantaa nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehtia, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimia sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä. Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Nuorisovaltuusto järjestää keskustelutilaisuuksia ja koulutuksia, ottaa kantaa, tekee esityksiä, lausuntoja ja ehdotuksia nuoria koskevissa asioissa sekä järjestää omaa toimintaa.  Se myös kannustaa kaikkia nuoria tekemään, vaikuttamaan ja ajattelemaan itse. Nuorisovaltuutetuille järjestetään Suomen Nuorisovaltuustojen liiton kautta koulutusta tammikuussa avuksi toiminnan käynnistämiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.