Ämmän Leipä Oy valittu Suomussalmen Vuoden yritykseksi 2017

yrittajapalkinto2017-4

Suomussalmen kunta on valinnut Vuoden yritykseksi 2017 Ämmän Leipä Oy:n. Lähiruokaan ja perinteisiin panostavan Ämmän Leivän alkuperäinen ajatus toimia lähileipomona Kainuussa on kantanut jo neljä vuosikymmentä. Sen tuotteet ovat tunnettuja ja tunnustettuja ja löytävät paikkansa monen kainuulaisen ruokapöydästä.

Suomussalmen kunta on vuodesta 1975 lähtien valinnut ja palkinnut vuoden yrityksen. Palkinto luovutetaan vuosittain Suomussalmelle rekisteröityneelle ja tavoillaan ja toiminnallaan nimityksen ansainneelle yritykselle.

Tämän vuoden valinta osui osakeyhtiö Ämmän Leipään ja sen yrittäjäomistajiin Sirpa, Pekka ja Arto Jäskeen. Yhtiön perustajan, Ensio Jäsken, lapset ovat nyt omistajina ja vastuullisissa tehtävissä yrityksessä. Sisarukset johtavat yritystään esimerkillään työskennellen niin tuotannossa kuin tuotekehityksessä, markkinoinnissa ja yrityksen johdossa.

Ämmän Leipä Oy:n ydin on sen neljäkymmentä vuotta toiminut leipomo. Lounaskahvila-konditoria Herkkusuullakin on ikää jo 20 vuotta. Siellä leivotaan gluteiinittomat tuotteet ja toimii se myös makeistehtaan tehtaanmyymälänä. Yrityksen kolmas tukijalka on pitopalvelu.

Leipomon raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä paikallisia tuottajia suosien. Vaikka leipomossa seurataan tarkasti aikaa ja kulutustottumuksia sekä panostetaan tuotekehitykseen, paljon tuotteita tehdään käsityönä vahvasti perinteitä noudattaen.

Yritys työllistää vakituisesti reilut parikymmentä ammattilaista ja lisäksi kesäisin sekä sesonkiaikoina vaihtelevan määrän kausityöntekijöitä. Ämmän Leipä on ollut haluttu ja pidetty työpaikka.

yrittajapalkinto2017-5

Kuvat Vuoden yrittäjä 2017 -palkinnon luovutustilaisuudesta 19.12.2017. Suvi Koskela / Suomussalmen kunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.