Kieli kipinä – vieraiden kielten maistelua pienimmille

Suomussalmen kunnassa on käynnissä Kielistä kivaa kipinää kansainvälistymiseen Kainuussa -hanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä lasten innostusta vieraisiin kieliin sekä myöhemmin lisätä kiinnostusta vieraiden kielten opiskeluun. Kielitietoisen opetuksen kautta tuetaan lasten kielellisten taitojen, valmiuksien ja identiteetin kehittämistä. Välillisesti edistetään myös kielellisen ja kulttuurisen moninaisuuden arvostamista, kun lapset ja nuoret saavat kokemuksia erilaisista kielistä ja kulttuureista. Leikin, toiminnallisuuden ja kielimaistajaisten kautta luodaan edellytyksiä myös päämäärätietoisempaan kielten opiskeluun ja osaamiseen.

Hankkeeseen osallistuvat Nivan koulu, Karhulanvaaran koulu, Ruukinkankaan koulu sekä Taivalkehdon päiväkoti. Päiväkodilla maistiaisia pidetään 3–5-vuotiaille lapsille. Koulun puolella eskareille ja ykkös-kakkosluokkalaisille. Tällä hetkellä hankkeessa mukana olevia kieliä ovat englanti, ruotsi, venäjä ja arabia.

Taivalkehdon päiväkodin lapset pääsivät jo ensimmäisen vieraan kielen maisteluun. Osalle lapsista englannin kieli olikin jo entuudestaan tuttu. Kotona vierasta kieltä oli opettanut esimerkiksi äiti, tai sanoja oli opittu lasten ohjelmista ja tablettisovelluksista. Lapset pääsivät harjoittelemaan arjen perusasioita englanniksi. Vieras kieli oli lasten mielestä mukavaa ja jännää. Englannin kielellä päästiin myös laulamaan kaikille tuttu laulu Tuiki tuiki tähtönen.

kielikipina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.