Sähköt palasivat sisun syntysijoille Suomussalmelle

Suomussalmella tykkylumen aiheuttamat häiriöt ovat kunnan alueella vähentyneet ja tilanne on palautunut lähes normaaliksi. Tykkylunta on puissa edelleen runsaasti, joten häiriöitä voi edelleen esiintyä. Sähköttä olevista kiinteistöistä voi ilmoittaa Loiste Sähköverkon vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (maksuton). Kainuun sote on edelleen varautunut auttamaan kunnan asukkaita sähkökatkojen tai niiden jälkiseurausten vuoksi.

Kunta jatkoi edellisen viikonlopun aikana sähköhäiriöistä kärsineiden kotitalouksien tilanteen selvittämistä ja tukemista yhdessä SPR:n, Kainuun soten ja kylätoimikuntien kanssa tehostetusti pelastuslaitoksen pyynnöstä koko viikonlopun ajan. Vesikanistereiden, paristojen ja tulitikkujen kanssa vierailtiin viikonloppuna liki 260 taloudessa. Sen lisäksi tarkistettiin noin 50 – 70 asukkaan tilanne puhelimitse tai naapureiden avulla. Vettä ja lisäparistoja tarvittiin noin 35 taloudessa. Vedentulo varmistettiin SPR:n varaaggregaateilla Hossassa, Piispajärvellä ja Juntusrannassa. Sen lisäksi vettä jaettiin erikseen muutamaan talouteen.

Suomussalmen kunta haluaa kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia yhteistyökumppaneita, SPR- Suomussalmen vapaaehtoisia, Kainuun sotea, kylätoimikuntia ja pelastuslaitosta sekä muita tilanteen selvittämiseen osallistuneita tahoja hyvästä yhteistyöstä, joka varmisti sen, että poikkeuksellisesta tilanteesta selvittiin. Sähköverkkoyhtiöiden maastossa liikkuneet asentajat tekivät varmasti vaikeissa olosuhteissa kaikkensa,
jotta viat saatiin korjattua. Kiitos myös naapurikunnillemme yhteistyöstä tiedottamisessa ja tietojen jakamisesta.

Vaikka tilanne aiheutti harmeja asukkaiden jokapäiväiseen elämään yli viikon ajan kaikkialla kunnan alueella, merkillepantavaa oli se, että kotitaloudet olivat erityisesti haja-asutusalueilla varautuneet poikkeustilanteisiin hyvin. Puu-uunit pitivät monessa paikassa talot lämpimänä, lähteet ja kaivot varmistivat vedensaannin ja aggregaatit pitivät myös pakastimet toiminnassa.

Erityisen hienoa on ollut huomata, miten hyvin naapureista ja lähimmäisistä on kylissä pidetty huolta. Nykymaailmassa tämänlaatuinen yhteisöllisyys on harvinainen aarre ja ominaisuus, jota pitää suorastaan vaalia.

Suomussalmella ollaan sisun syntysijoilla. Saattaa jopa olla, että koko käsite on keksitty täällä. Sellaista sitkeyttä kunnan asukkaat vaikeassa tilanteessa osoittivat. Kiitos kärsivällisyydestä.

Eija Väätäinen
Hallintojohtaja, kunnanjohtajan sijainen
Suomussalmen kunta, Pl 40, 89601 Suomussalmi
eija vaatainen@suomussalmi.fi
gsm 044-5889330

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.