Kansanedustajat tutustuivat Suomussalmen kehittämiskohteisiin

Lumikenkäilyä -3

Hossan matkailussa on kehittämispotentiaalia. Kuva: Wild Taiga / Lassi Rautiainen

Kainuulaiset kansanedustajat Timo Korhonen (kesk.), Marisanna Jarva (kesk.) ja Eero Suutari (kok.) vierailivat Suomussalmella torstaina 25.1.2018 Suomussalmen kunnan kutsumana. Kansanedustajat tutustuivat Kiantama Oy:hyn sekä Suomussalmen kunnan ajankohtaisiin kehittämiskohteisiin.

Hossan alueen matkailu on kunnan kehittämisen kärkikohteita. Suomen juhlavuoden kansallispuisto on saanut runsaasti positiivista julkisuutta ja sen kävijämäärä on vahvassa kasvussa. Hossalla on potentiaalia kasvaa kansainvälisesti kiinnostavaksi luontomatkailukohteeksi, mikäli alueelle saadaan riittävästi investointeja. Parempi saavutettavuus ja erityisesti älykkäät digitaaliset ratkaisut liikenneyhteyksien sujuvuuden takaamiseksi ovat lähivuosien tavoitteita. Hossa on mukana Land of National Parks -konseptissa, josta kaavaillaan kansainvälisen luontomatkailun brändiä yhdessä muiden kansallispuistojen kanssa. Hossan kehittämishankkeiden lisäksi Arktiset Aromit ry tekee Suomussalmella vakuuttavaa työtä luonnontuotealan ja luontomatkailun edistämiseksi.

Kunta pitää alueen metsätalouden kannalta elintärkeänä puutavaraterminaalin rakentamista Suomussalmelle sekä Kontiomäki–Pesiö-radan kunnostamista. Toimiva terminaali ja hyväkuntoinen junarata ovat edellytys pohjoisen Kainuun puutavaran markkinoille saamiselle kilpailukykyisillä hinnoilla. Suomussalmen kunnan tekemän selvityksen perusteella puuterminaalin sijoittaminen Pesiön alueelle nykyisen aseman läheisyyteen on paras vaihtoehto.

Suomussalmen liikuntahallin peruskorjaus on kunnan suurimpia investointeja lähitulevaisuudessa. Halli on läheisten koulujen ja paikallisten urheiluseurojen käytössä. Peruskorjauksen tavoitteena on hallin kunnostamisen lisäksi uudistaa sitä palvelemaan entistä laajempaa käyttäjäryhmää ja monipuolisempia tapahtumia.

Kunta ja kansanedustajat sopivat jatkavansa yhteydenpitoa Kainuun yhteisten kehittämiskohteiden edistämiseksi Suomussalmella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.