Hossan matkailu ottamassa kehitysloikan

hossa_talvi_kyltit

Hossassa voi retkeillä ympäri vuoden. Kuva: Suvi Koskela / Suomussalmen kunta

Hossan matkailu on vahvassa kasvussa. Uusi kansallispuisto on houkutellut alueelle ennätysmäärän vierailijoita – vuonna 2017 kävijämäärä kaksinkertaistui edellisvuoteen nähden. Hossa houkuttelee luontoliikunnasta, retkeilystä ja itsensä haastamisesta kiinnostuneita matkailijoita. Etenkin maastopyöräily on nosteessa Hossassa.

Hossan matkailun kehittämiseen panostetaan lähivuosina voimakkaasti.  Investointimahdollisuuksia ideoitiin 30.1.2018 FCG:n vetämässä Hossan kehitysloikka -työpajassa, johon osallistui yrittäjiä sekä kunnan ja Metsähallituksen edustajia. Alueelle tarvitaan lisää laadukasta majoitusta, joka palvelee monipuolisia kohderyhmiä kansainvälisistä asiakkaista erilaisiin harrasteryhmiin. Puurakentamista, elämysmajoitusta ja luonnonläheisyyttä ehdotettiin työpajassa Hossan erottautumiskeinoiksi. Lisäksi työpajan osallistujat ideoivat alueelle ravintola- ja ohjelmapalveluita sekä markkinoinnin, digitaalisuuden ja saavutettavuuden kehittämisen keinoja.

Hossaan on suunnitteilla monitoimitalo, joka palvelisi niin alueen asukkaita kuin matkailijoita. Monitoimitalo toimisi muun muassa kauppana, ravintolana, postina, liikunta- ja kokoustilana, hyvinvointipalvelujen toimitilana sekä keskitettynä välinevuokraamona.  Monitoimitalolle etsitään toiminnallisesti parasta mahdollista sijaintipaikkaa.

Hossan kaavaluonnos on valmistumassa. Kaavaluonnos tulee käsiteltäväksi Suomussalmen teknisen lautakunnan kokoukseen 15.2.2018. Kaavaluonnos tulee tämän jälkeen nähtäville, jolloin osalliset ja kuntalaiset voivat ottaa kantaa kaavaluonnokseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.