Hossassa kansainvälistä väriä

Hossassa on ollut tänäkin talvena kansainvälistä väriä, kun Hossan Lomakeskuksen vieraina on ollut runsaasti matkailijoita Keski-Euroopasta, lähinnä Ranskasta, Espanjasta, Italiasta, Belgiasta ja Sveitsistä. Hossan Lomakeskus tarjoaa mm. viikon mittaisia paketteja, joihin kuuluu majoitus, ruokailut ja ohjelmapalveluita joka päivälle. Lomakeskuksen yhteydessä toimiva yritys Norwide vastaa ohjelmapalveluista. Tarjolla on koiravaljakkoajelua, lumikenkäilyä, moottorikelkkasafareita, murtomaahiihtoa, pilkkimistä ja tutustumista paikalliseen porotilaan.

Tarjonnassa mukana on siis meille kainuulaisille hyvin tavallisia asioita, jotka täällä kuuluvat jokapäiväiseen elämään, mutta jotka monelle keskieurooppalaiselle ovat eksoottisia asioita. Luontomatkailu on kasvava alue, ja moni haluaa lomallaan päästä puhtaaseen luontoon, mielellään turvalliseen ja rauhalliseen paikkaan. Myös Kainuun luminen ja pimeä talvi houkuttelee matkailijoita kaukaakin.

Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa

Hossan Lomakeskus tekee yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja Metsähallituksen kanssa. Viikko-ohjelmassa on mahdollista mm. vierailla Hossan Poropuistossa. Koiravaljakkoretkiä järjestetään Upitrekin asiakkaille ja ravintolapalveluita Upitrekille ja Hossa Travelille. Kesäaikaan yhteistyötä tehdään karhuyrittäjien kanssa, jolloin Lomakeskuksen asiakkailla on mahdollisuus käydä karhukopeilla ihailemassa karhuja ja muita eläimiä kesäisessä yössä. Metsähallituksen ylläpitämät vuokramökit ja Hossa Travelin majoitustilat ovat käytössä ympäri vuoden Lomakeskuksen retkillä.

Hossan kauniin ja puhtaan luonnon lisäksi Hossan Lomakeskukseen vetää keskieurooppalaisia matkailijoita se, että Lomakeskuksen ja Norwiden henkilökunta puhuu asiakkaiden omaa kieltä (ranskaa, espanjaa, hollantia ja italiaa), mikä helpottaa kynnystä varata matkaa ja toimia paikan päällä.

Hossan Lomakeskuksen erikoisuus on koiravaljakkosafarit. Norwidella on tarhassaan 175 koiraa, ja suosituin tuote matkailijoiden keskuudessa onkin Taiga Dream – 6 päivän koiravaljakkosafari.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.