Kainuun tapahtumat keskitetään yhteen tapahtumakalenteriin

Kainuun liitto ja Kainuun kunnat siirtyvät käyttämään yhtä yhteistä, Kainuun Sanomien käytössä jo pitkään ollutta Menoinfo-tapahtumakalenteria. Jatkossa Menoinfoon pääsee myös Kainuun liiton ja kuntien verkkosivuilta. Osa sähköisen kalenterin tapahtumista nousee myös paikallisten painettujen lehtien Menot-palstoille. Aikaisemmin Kainuun liitto ja kunnat ovat käyttäneet erillistä Kainuun tapahtumakalenteria.

Tapahtumien järjestäjät ilmoittavat itse tapahtumansa Menoinfoon. Tiedot voi ilmoittaa Menoinfossa olevalla helppokäyttöisellä verkkolomakkeella. Tapahtumia usein järjestävät voivat pyytää Kainuun Sanomilta omat tunnukset, joilla tietojen julkaiseminen ja muokkaaminen sujuu viiveittä. Kalenteriin voi ilmoittaa Kainuussa sijaitsevan tapahtuman, jonka järjestelyissä on itse mukana.

Kainuun Sanomat, Kainuun kunnat ja Kainuun liitto vastaavat Menoinfon kustannuksista, joten tapahtumien ilmoittajille ja lukijoille palvelu on maksuton.

Menoinfo toimii hyvin myös mobiililaitteissa. Siinä on kattava haku. Hakea voi vapaalla tekstillä tai ajan, paikan, aiheen tai muiden hakuehtojen mukaan. Haun jälkeen avautuvasta listauksesta saa tapahtumaa klikkaamalla näkyville tarkemmat tiedot.

Menoinfon kautta kaikki sinne ilmoitetut tapahtumat julkaistaan Kainuun kuntien, Kainuun Sanomien ja Kainuun liiton sekä tilattavien paikallislehtien Ylä-Kainuun, Kuhmolaisen ja Sotkamo-lehden verkkosivuilla. Tiedot näkyvät myös valtakunnallisessa tapahtumahaussa. Tapahtumatietoja julkaistaan myös painetussa Koti-Kajaanissa ja Kainuun Sanomissa.

Menoinfon omistaa ja sitä kehittää Mediatalo Keskisuomalainen.

Kevät ja alkukesä 2018 ovat siirtymävaihetta, jonka aikana tapahtumia löytyy sekä Menoinfosta että kesän aikana suljettavasta Kainuun tapahtumakalenterista.

Suomussalmen kunta siirtyy Menoinfon käyttöön verkkosivuillaan kesäkuun alkuviikoilla. Uuden kalenterin käyttöönottoa ennen varmistetaan, että vanhaan kalenteriin ilmoitetut tapahtumatiedot löytyvät uudesta tapahtumakalenterista. Tämän jälkeen vanha kalenteri poistuu käytöstä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.