Harrastajakulttuurirahaston tunnustuspalkinto Vanha Kurimo Seura ry:lle

Tiistaina 19.6. Suomussalmen kunnan sivistyslautakunta myönsi vuoden 2018 Harrastajakulttuurirahaston tunnustuspalkinnon Vanha Kurimo Seura ry:lle. Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

Vanha Kurimo Seura ry on tehnyt pitkäjänteistä kotiseututyötä Suomussalmella. Se perustettiin vuonna 1994 kaksikerroksisen Vanhan Kurimon hirsitalon pelastamiseksi. Yli 100-vuotias talo on entinen Heikkisten suurtila, joka myytiin kunnalle 1925. Talkootöiden osuus talon kunnostamisessa ja ympäristönhoidossa oli huomattava. Korjattu talo otettiin käyttöön keväällä 2001.

Tämän jälkeen yhdistys on jatkanut päämäärätietoista toimintaa Vanhan Kurimon toimintaympäristön kehittämisessä. Viime vuosien päähankkeena yhdistyksellä on ollut Kurimon kulttuuripolun toteuttaminen, johon liittyen on tehty mm. perinneaineiston keruuta, tallentamista ja esille saattamista. Työn tuloksista päästiin nauttimaan syksyllä 2016, Kurimon kulttuuripolun avauduttua yleisölle. Kulttuuripolku tuo esiin Kurimon monipuolista ja värikästä historiaa, kertoen samalla alueen perinteisestä elämäntavasta.

Vanha Kurimo Seura ry:n tekemän aktiivisen kotiseututyön tuloksena Vanhassa Kurimon ympäristössä yhdistyvät paikallishistoria, kulttuuri, hyvä ruoka ja luonto ainutlaatuisella tavalla. Vireä seura on monessa mukana, ja on siksi tärkeä osa suomussalmelaista kulttuurielämää.

Tilaisuudessa tutustuttiin villiyrttien maailmaan Vanhan Kurimon ihastuttavassa ympäristössä. Tarjolla olleissa salaateissa ja keitoissa aina jälkiruokaa myöten oli käytetty niin tuttuja kotipihan yrttejä kuin hieman tuntemattomampiakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.