Kainuun maakuntajuhla

Kainuun Maakuntajuhla 2018 vietettiin aurinkoisessa säässä Kaunisniemen kesäteatterilla. Juhlassa jaettiin Pro Kainuu palkinnot, rajaseututeko sekä rajaseututoimija palkinnot ja kuultiin kunnanjohtajamme Erno Heikkisen puhe.

Pro Kainuu palkinnon saivat yrittäjä Veikko Huovinen Suomussalmelta, kapellimestari Ari Tamminen Kajaanista ja näyttelijä Esko Vatula Kajaanista.

Vuoden rajaseututoimijoina palkittiin agronomi Ilmari Schepel Suomussalmelta, metsänhoitaja ja harvaan asutun maaseudun erityisasiantuntija Tarja Lukkari Sotkamosta, kuvataiteilija Urho Kähkönen Kuhmosta sekä tanssinopettaja Maija Palsio Kuhmosta.

Puheessaan Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen puhui kauniisti kainuulaisesta identiteetistä ”Hienointa kainuulaisessa identiteetissä on se, että sen aarteen voi kuka tahansa sisimmästään löytää, mutta kerran löydettyään sitä on vaikea, ellei mahdoton kadottaa. Se on oleellinen syy myös sille, miksi saamme juhlistaa tänään Kainuuta. Uskallan väittää, että kaikki meistä omaavat oman uniikin kainuulaisen identiteetin. Olemme yksilöitä, mutta yhdessä paljoon pystyvä vahva yhteisö. ”

Maakuntajuhlan järjestelyvuoro siirrettiin vuoden 2019 juhlia varten Paltamolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.