Matkailupäällikkö Aija Laukkanen

Matkailun parissa yli 30 vuotta työskennellyt Aija Laukkanen on ehtinyt urallaan kehittää niin Saimaan alueen matkailua, toimia Kotkan kaupungin matkailupäällikkönä kuin edistää koko Suomen näkyvyyttä Euroopan matkailukartoilla. Matkailupäällikön tehtävänä on johtaa ja koordinoida matkailutoimialan kehittämistä sekä siihen liittyvien toimintojen uudistamista ja matkailuhankkeiden valmistelua.

6 vuotta omaa matkailualan konsultointiyritystä pyörittänyt Laukkanen tuntee myös yrittäjyyden mutkat ja haasteet. ”Matkailuyritys on oma lapsi. Ymmärrän yrittäjyyden intohimon ja yrittäjäyhteistyön tärkeyden” Laukkanen kertoo. ”Yksin ei yrittäjänä kuitenkaan pitkälle pääse, tarvitaan muitakin”

Laukkasen mukaan asiakas kaipaa matkoillaan monenlaisia palveluita, aina ohjelmapalveluista shoppailuun ja majoitukseen. Näistä muotoutuukin luonnollisesti yrittäjien välistä, elintärkeää yhteistyötä.

Laaja-alaisesti matkailun parissa toiminut Laukkanen on toiminut myös verkkosivujen parissa. Matkailuyritysten ja – tahojen verkkosivujen kehittäminen ja hakukoneoptimointi on tärkeä osa yritysten näkyvyyttä. ”Markkinoiminen ei yksin riitä, asiakkaalla on oltava riittävä tieto myyntikanavista ja niiden kehittämisestä. sähköisestä ostopolusta ”.

Suomussalmen matkailua Laukkanen lähtisi kehittämään yrittäjien myynnin kehittämisellä. WildTaigan toteuttama Bokun yhteistyö on yksi ratkaisu, mutta muitakin sähköisiä myyntikanavia kannattaa käyttää kuten esim. Booking.comia, joka on yksittäistenkin yrittäjien saatavilla. ”Kunnan yhtenä tehtävänä on löytää investoijat ja tulevaisuuden yritykset ja rahoituskanavat, jotta olemassa olevat ja tulevat yritykset pääsevät laajentumaan ja kehittämään tuotteitaan” Laukkanen kertoi. ”Hossan alue tarvitsee jo nyt lisää majoituskapasiteettia.”

Konkreettista, nopeista parannusehdotuksista Laukkanen nosti esille välinevuokrauksen tärkeyden. Suomussalmen keskustasta löytyy kaunis Kiantajärvi ja upeat ympärivuotiset ulkoilureitit mutta ei helposti saatavilla tahoja jotka vuokraisivat suppilautoja, retkiluistimia tai niin kutsuttuja läskipyöriä.

Maakunta- ja aluerajat ylittävä yhteistyö on Kainuussa ja koko Suomessa elintärkeää. Alueiden tarpeiden huomiointi ja näkyvyyden varmistaminen ja ylläpito ovat niitä avainsanoja, joilla kuntien matkailu saadaan kasvuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.