Olohuoneet jatkavat toimintaansa

Matalan kynnyksen olohuoneet jatkavat toimintaansa Ämmänsaaren kumppanuustalon Peräkammarissa ja Vuokin kylätalolla

Peräkammarin olohuone Ämmänsaaressa ja Vuokin kyläyhdistyksen olohuone Vuokin kylätalolla jatkavat toimintaansa alkuvuoden kokeilun jälkeen. Olohuonetoiminta käynnistettiin sosiaalisen osallisuuden ja työllisyyden kehittämishankkeessa Kujelmassa.  Kevään 2018 aikana todettiin, että toiminta on tarpeellista ja sitä kaivataan lisää. Peräkammarin olohuonetoiminta muuttaa Ämmänsaaressa Ämmän Kammarilta entiselle kuntoutuskodille, jota kutsutaan jatkossa Kumppanuustaloksi.

Olohuoneet avoimia kohtaamispaikkoja. Tarkoituksena on, että olohuoneiden kynnys on mahdollisimman matala ja sinne voivat tulla kaikki, jotka haluavat tavata tuttuja ja tuntemattomia, lukea lehtiä tai hörpätä kahvimukillisen yhdessä muiden kanssa.

Kevään aikana olohuonetoimintaan on tullut mukaan myös monta uutta toimijaa. Mukana ovat Kainuun aikuismielenterveyspalvelut, Kainuun soten aikuissosiaalipalvelut, kuntouttava työtoiminta (Sote), aikuissosiaalityö (Sote), Kianta-Opisto ja työpalvelukeskus Miilu. Vuokin kyläyhdistys ry  ja Ylä-Kainuun A-kilta toimivat yhdistysten toiminnan koordinaattoreina. Sopimukseen voi liittyä myöhemmin myös muita yhdistyksiä ja organisaatioita.

Yhteistyökumppaneilla on monenlaista osaamista. Kainuun soten toimijat voivat tarjota tarvittaessa tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Kianta – Opisto järjestää olohuoneessa syksyn aikana muun muassa yhteislaulutapahtumia. Olohuonekävijät voivat jatkossa ideoida, millaista toimintaa tarvitaan ja myös järjestää sitä itse.

Suomussalmen kunta tarjoaa kumppanuustalon tilat yhdistysten käyttöön ja tukee toimintaa työpalvelukeskus Miilun kautta palkkaamalla henkilön yhdistysten avuksi. Kumppanuustalon toiminnasta sovitaan hyvinvointisopimuksella talossa säännöllisesti toimivien organisaatioiden, yhdistysten ja kunnan kanssa.

Toiminnan tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia ja vahvistaa kunnan, soten, yhdistysten ja kuntalaisten välistä yhteistyötä erityisesti palvelujen tuottamisessa sekä edistää kansalaistoimintalähtöistä auttamista ja vertaistukea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.