Pakko sanoa!

”HYSSS”, leppä ja vesiväri, 44x14x15cm, 2009

Monologifestivaali kutsuu mukaan 5.-7.10.2018

Työväen Näyttämöiden liitto, Teatteri Retikka ja Suomussalmen kunta järjestävät monologifestivaalin Suomussalmella lokakuussa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma yhdistää eturivin ammattilaiset, paikalliset tekijät ja teatterialan opiskelijat. Teatteri Retikassa toteutettava viikonlopun mittainen tapahtuma tarjoaa ohjelmiston, jossa nähdään kattava otos monologiteatterin, yksin esitettävän teoksen voimasta ja sanomisen pakosta. Festivaalin toteutusta on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto.

PE 5.10.
klo 10.30

Nukketeatteri Sytkyt: Pessi ja Illusia

Nukketeatteritaiteilija Juha Laukkanen näyttää ja kertoo, kuinka Yrjö Kokon rakastettu satu Pessi ja Illusia herää henkiin nukkien avulla. Esitykseen kutsutaan Suomussalmen kunnan kaikki päiväkotilapset. Kello 10:30 alkavaan esitykseen ovat tervetulleita myös kaikki kotona hoidossa olevat lapset.

klo 19.00

Pakko sanoa! -ilta

Suomussalmen Retikka-teatterilaiset valmistavat tapahtumaan Pakko sanoa! -illan, jossa nähdään monologiesittäjinä Seija Rannikko, Päivi Sainio-Rohner, Mari Kela ja Eero Schroderus. Kolme ensimmäistä monologia ovat sota-aiheisia. Niihin liittyy taustoja, joista paikkakunnalla on pitkään ollut pakko vaieta, mutta lopulta tarinat ja niiden kertojat vaativat päästä kuulluiksi. Mustan Seppo taas on korvessa asuva verbaalilahjakkuus, joka ansaitsee tulla huomatuksi tämän monologin kautta ja jota esimerkiksi edesmennyt YLEn toimittaja Perttu Häkkinen kävi taannoin haastattelemassa.

Esitysten lisäksi yleisökeskustelu monologeista ja sanomisen pakosta.

LA 6.10.
klo 14.00–16.00

Kuvia pohjoisen tasavallasta

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun 4. vuosikurssin opiskelijat.

Ohjaus: Malla Kuuranne ja Hannu-Pekka Björkman

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun neljännen vuosikurssin näyttelijäopiskelijat tulevat tapahtumaan ainutlaatuisella teoskokonaisuudella Kuvia pohjoisen tasavallasta. Esityksessä paneudutaan pohjoisen ihmisten sielunmaisemaan. Esityksissä käytetään materiaaleina muun muassa Rosa Liksomin, Kalervo Palsan ja Timo K. Mukan tekstejä.

Teatterikorkeakoulun oppilastöitä on mahdollisuus nähdä vain harvoin pääkaupungin ulkopuolella. Pakko sanoa! -festivaali antaa nuorille taideopiskelijoille tilaisuuden kohdata kainuulaiset teatterintekijät ja -yleisön. Yleisö puolestaan pääsee näkemään tuoreimman, ammattimaisen teatterisukupolven osaamisen ja näkemyksen puhtaimmillaan sooloesityksissä, jota voidaan ajatella teatterin vaikeimpana haasteena. Esityksessä on mukana 12 näyttelijäopiskelijaa!

klo 19.00

Viimeinen karavaani

Näyttelijä-ohjaaja Antti Raivio herättää tapahtumaa varten henkiin ja sovittaa uudelleen monologinsa Viimeinen karavaani, jonka hän alunperin teki perustamansa Q-teatterin ensimmäiseksi teokseksi vuonna 1990. Viimeinen karavaani on koominen sielunvaellustarina, jonka alussa Jumala luo Ebonin, Aatamin ja Eevan edeltäjän. Jumala vetää kuitenkin tämän epäkelpona kappaleena pois tuotannosta, mutta jättää Ebonin sielun vaeltamaan halki ihmiskunnan historian. Kesto noin 70 min.

LIPPU 15,-
klo 21

Jamit Ravintola Seurahuoneella
SU 7.10.
klo 15.00

Niin kauas kuin omat siivet kantaa
Käsikirjoitus, ohjaus, puvustus, lavastus: Kati Outinen.
Monologin jälkeen yleisökeskustelu esiintyjän kanssa.
Esitys käsittelee muistisairautta.

LIPPUVARAUKSET ARKISIN klo 8-16 puh. 044 7773 184

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.